48 sati

Započeo VIRAL hackathon u INTERA TP-u: Više od 20 studenata radi na razvoju inovativnih rješenja

Najbolje timove očekuju vrijedne novčane nagrade i edukativni tečajevi.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 05. 2021. u 17:27 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je odbrojavanje do inovativnih rješenja – 48 sati predanog rada nalazi se pred studentima mostarskih fakulteta koji su se proteklih tjedana prijavili za sudjelovanje na VIRAL hackathonu! Pozdravnim govorima Vedrana Šimunovića, direktora INTERA Tehnološkog Parka, prof.dr.sc. Elme Temim, dekanice Agromediteranskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić i prof.dr.sc. Ivana Ostojića, dekana Agronomskog i prehrambeno - tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru svečano je u petak, 21.5.2021. godine u popodnevnim satima otvoren hackathon posvećen primjeni informacijskih tehnologija u poljoprivredi.

Tijekom sljedećih 48 sati pet timova će raditi na izradi prototipa svojih mobilnih, web ili desktop aplikacija kojima žele doprinijeti rješavanju izazova s kojima se u svakodnevnom poslovanju susreću lokalna poduzeća iz poljoprivrednog sektora. Na početku hackathona sudionici su o ovim izazovima imali priliku čuti od samih poduzeća koja su im otkrila sve detalje i stavila se na raspolaganje za odgovor na sva dodatna pitanja. Na ova pitanja odgovore tijekom vikenda sudionici će moći dobiti i od iskusnih mentora iz svijeta programiranja, dizajna, poljoprivrede, marketinga i drugih područja, a dodatno će imati priliku i čuti iskustva nekadašnjih pobjednika hackathona, kao i sudjelovati na radionici prezentacijskih vještina.

„Odlična suradnja s mostarskim fakultetima ovog je puta okrunjena zajedničkom organizacijom hackathona kojim još jednom želimo pružiti mogućnost studentima da svoja znanja i vještine unaprijede kroz praktičan rad i suradnju s iskusnim mentorima, ali i podići svijest svih uključenih o važnosti i benefitima primjene informacijskih tehnologija u različitim sektorima. Ne sumnjamo da će i ovaj hackathon biti nezaboravno iskustvo, kako za studente, tako i za ostale sudionike.“, osvrnula se na hackathon Ana Bogdanović iz INTERA Tehnološkog Parka.

Najbolje timove očekuju vrijedne novčane nagrade i edukativni tečajevi koje su za njih osigurala poduzeća Jaffa-komerc, Hepok, Mesna industrija Šišović, Sjemenarna, Business Academy i ITAcademy. Organizaciju hackathona su podržala i poduzeća Leda, Coffeehouse, Red Bull, Suncokret, Restoran MM i AirRec koji su se pobrinuli da ovaj događaj bude jedinstveno iskustvo za sve studente!

Voditelj projekta VIRAL, sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program, je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Kopirati
Drag cursor here to close