Loop i clip

YouTube testira dvije nove opcije za korisnike mobilnih uređaja

Iako službeno ništa nije objavljeno, korisnicima YouTubeove mobilne aplikacije uskoro bi mogle biti dostupne opcije “loop” i “clip”.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 06. 2021. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa iz YouTubea u posljednje vrijeme testira dvije nove opcije na mobilnim verzijama svoje aplikacije koje bi trebale poboljšati iskustvo korištenja tog videoservisa.

Prvi novitet trenutačno se testira samo za pametne telefone koji rade na Googleovom Androidu i riječ je o opciji “loop”, odnosno omogućavanju ponavljajućih videozapisa.

Ta će opcija biti korisna svima koji često slušaju istu pjesmu, odnosno gledaju isti video više puta za redom.

Umjesto da konstantno moraju manualno prebacivati na isti videozapis, aktiviranjem “loopa” YouTube će sam ponovno pokretati isti video, sve dok korisnicima ne dosadi i ne isključe taj loop.

Na stranici Android Police napominju kako je na početku ova opcija bila dostupna samo malom broju korisnika Androida, no u posljednje vrijeme broj korisnika kojima je dostupna sve je veći, javlja Zimo.

S obzirom na to da se ova opcija trenutačno testira samo na telefonima koje pokreće Googleov operativni sustav, vjerojatno će se prvo službeno pojaviti na Androidima, a naknadno i na iPhoneu.

Drugi novitet koji YouTube testira je opcija “clip” te ova opcija nije rezervirana samo za Androide, već je dostupna i nekim korisnicima Appleovih uređaja. “Clip” omogućuje izrezivanje postojećih videozapisa s YouTubea i iz tih videa stvaranje novih isječaka u trajanju do 60 sekundi.

Ti se skraćeni videoisječci onda mogu dijeliti s drugim korisnicima putem društvenih mreža il poruka.

Kako u slučaju obje opcije nema službenih informacija i tek se testiraju, nije poznato kada bi trebale postati dostupne svim korisnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close