Konkurencija Huaweiju i Samsungu

Xiaomijev ulazak u segment premium pametnih satova – predstavljen Watch S1

Xiaomi pametnim satom Watch S1 želi konkurirati Huaweiju i Samsungu. U tom bi mu uveliko mogla pomoći cijena, no preostaje nam za vidjeti hoće li uspjeti u svom naumu.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 12. 2021. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim Xiaomi 12, 12 Pro i 12X flagship pametnih telefona i TWS Earphones 3 bežičnih slušalica, kineska je tvrtka u utorak na svom događaju predstavila i Watch S1, premium pametni sat s kojim visoko cilja na konkurenciju.

Iako Watch S1 može pratiti čak 117 sportskih aktivnosti te ima GNSS modul, Xiaomi ne skriva činjenicu da je riječ o pametnom satu namijenjenom poslovnim ljudima.

Iz tog razloga naglašavaju i upotrebu kvalitetnijih materijala, pa se tako na 1,43-inčnom AMOLED zaslonu nalazi safirno staklo, a tu je i opcionalni remen od teleće kože te kućište od nehrđajućeg čelika.

Watch S1 ima dva namjenska gumba na kućištu, mikrofon i zvučnik te je vodootporan do 5 ATM, što znači da se s njim neće moći plivati, već će izdržati samo blago prskanje kod, primjerice, pranja ruku ili kiše, javlja Bug.

Iako nije poznato koje senzore koristi, sat može pratiti kvalitetu sna, otkucaje srca i udio kisika u krvi.

Xiaomi ističe da Watch S1 ima bateriju kapaciteta 470 mAh koja će korisnicima pružiti do 12 dana korištenja ili 24 dana na standbyu.

Valja istaknuti da podržava i third-party aplikacije, no ne za iOS korisnike - barem za sada.

Verzija sata sa silikonskim remenom dostupna je za kupnju u Kini već sad po cijeni od oko 165 dolara, dok je za model s remenom od teleće kože potrebno izdvojiti još desetak dolara.

Trenutno nije poznato hoće li Watch S1 stići i na globalno tržište.

Kopirati
Drag cursor here to close