Velika rošada

Xiaomi se odlučio na promjene u vodstvu tvrtke

Xiaomi se odlučio na veću rošadu njihova vodstva, dobit će novog CEO-a te još nekoliko novih rukovodećih osoba, a jedan od njegovih osnivača odlazi iz tvrtke.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 12. 2019. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Xiaomi odlučila se na rošadu među svojim rukovodstvom što će rezultirati zamjenom sedam rukovodećih osoba u tvrtki.

Prije svega, tvrtka Xiaomi će dobiti novog glavnog izvršnog direktora, to je Lu Weibing (na otvornoj fotografiji iznad ovog članka) koji je dosad obnašao dužnost generalnog direktora branda Redmi te potpredsjednika grupacije Xiaomi, javlja Bug.

Lei Jun, dosadašnji glavni izvršni direktor tu je dužnost čini se obavljao samo privremeno, oko šest mjeseci. Ova zamjena pomoći će kineskoj tvrtki da se lakše pozabavi budućim izazovima kao što su 5G tehnologije i AIoT (AI of Things).

Wang Xiang postaje predsjednikom, a Li Bin i He Young postaju potpredsjednicima Xiaomi grupe. Bivši glavni financijski direktor tvrtke Zhou Shouzi preuzet će poziciju predsjednika međunarodnog odjela tvrtke. Tvrtku će konačno napustiti jedan od njegovih osnivača, Li Wanqiang.

Kopirati
Drag cursor here to close