Predstavljen 2017. godine

Xiaomi korisnici sigurni: MI6 je najbolji telefon ikad

Xiaomi Mi 6 i dalje slovi kao jedan od najpopularnijih Xiaomijevih telefona, što pokazuju i rezultati ankete koju je proveo osnivač tvrtke Lei Jun.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 04. 2022. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski proizvođač Xiaomi izbacio je prvi pametni telefon na tržište u kolovozu 2011. godine. Od tad su predstavili niz modela, od kojih je, prema anketi koju je proveo osnivač tvrtke Lei Jun, korisnicima najomiljeniji Xiaomi Mi 6 koji je izašao prije čak pet godina.

Dakle, Xiaomijev telefon lansiran 2017. godine, ''prešišao'' je sve nove i po specifikacijama te mogućnostima značajno bolje modele. Riječ je, naime, o prvom Xiaomijevom flagshipu koji je korisnicima pružio dvostruku stražnju kameru, ali i posljednjem koji je imao zaslon omjera 16:9 s ''mesnatim'' okvirima.

Tvrtka je nasljednika ovog popularnog telefona iz nekog razloga odlučila nazvati ''Mi 8'', a ne ''Mi 7'', no bez obzira na to, taj telefon nije dosegao ni blizu toliku popularnost kao njegov prethodnik.

Kako prenosi Gizmochina, razlog tome mogao bi biti uvođenje notcha, kojeg tadašnji korisnici nisu toliko preferirali.

U svakom slučaju, Mi 6 bio je jedan lagan, tanak i kompaktni uređaj s 5,15-inčnim zaslonom, kojeg se i danas mnogi rado prisjećaju. Prošle je godine objavljeno da ovaj ''starkelja'' još uvijek ima dva milijuna aktivnih korisnika, a Jun ga je svrstao u svoja tri najomiljenija telefona svih vremena.

Xiaomi je, podsjetimo, planirao izbaciti i moderniziranu verziju Mi 6 telefona 2020. godine, no unatoč brojnim ''šuškanjima'', taj se projekt nikad nije ostvario. Naši čitatelji koji se osjećaju nostalgično, mogu se prisjetiti Bugove recenzije ovog, očito mnogima omiljenog telefona, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close