Nova tehnologija

Xiaomi ide dalje: Punjene baterije od 0 do 100% za 8 minuta!

Xiaomi je demonstrirao novu tehnologiju punjenja putem kabela, ali i HyperCharge tehnologiju bežičnog punjenja koja također ostvaruje fantastične rezultate.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 05. 2021. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok ćemo na neku revoluciju u baterijskoj tehnologiji koja će omogućiti puno duže trajanje baterije sigurno morati pričekati još neko vrijeme, proizvođači mobilnih kompanija tijekom godina ostvarili su veliki napredak kada je u pitanju tehnologija punjenja baterija.

Kompanije poput Xiaomija i Oppa prošle su godine predstavile tehnologije za punjenje baterije koje u roku od samo 20-ak minuta mogu napuniti baterije kapaciteta 4000/4500 mAh do maksimuma.

Xiaomi je sada otišao još jedan korak dalje te su predstavili i demonstrirali tehnologiju s kojom se baterija od nule do 100 posto može napuniti za manje od deset minuta. Novu 200W tehnologiju za punjenje nazvali su HyperCharge, a demonstrirali su je na modificiranom modelu svog telefona Mi 11 Pro.

Kao što se može vidjeti na videozapisu, baterija telefona do maksimuma može se napuniti za samo osam minuta, a da bi baterija dosegla kapacitet od 50 posto, dovoljne su samo tri minute, što su zaista nevjerojatne brojke.

Također, kineska je kompanija predstavila i novu tehnologiju za bežično punjenje te se 120W HyperCharge tehnologijom punjenja baterija, bez povezivanja telefona s kabelom (naravno, potrebno ga je postaviti na podlogu za punjenje) do stotke može napuniti za 15 minuta, javlja Zimo.

Za kapacitet od 10 posto napunjenosti dovoljno je telefon držati na podlozi za punjenje samo jednu minutu, dok 50-postotnu napunjenost baterija dosegne za sedam minuta.

Na stranici Android Authority upozoravaju kako bi, barem u teoriji, takva tehnologija brzog punjenja mogla utjecati na povećano zagrijavanja baterije, što bi moglo utjecati i na njezino trajanje.

Takvih su problema njihovi novinari imali prilikom testiranja 120W tehnologije. Kažu da je, zbog visokih temperatura koje nastaju brzim punjenjem, ona prikladnija za kratko nadopunjavanje baterije, a ne za konstantno punjenje baterije do maksimuma.

Iz Xiaomija nisu objavili kada će tehnologija HyperCharge za brzo punjenje biti dostupna na njihovim telefonima.

Kopirati
Drag cursor here to close