Legendarni Woz

Wozniak: Musku i Tesli više ne vjerujem ni riječi

Sve što sam pročitao govori mi da je bilo koji drugi proizvođač automobila u svijetu zapravo napredniji od Tesle, rekao je Woz
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 01. 2018. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Steve Wozniak s pravom se može podičiti titulom "pionira tehnologije" pa kad on odluči prokomentirati neku aktualnu tvrtku, svijet sluša.

Tako je, gostujući na Nordic Business Forumu u Stockholmu, u svom govoru odlučio dotaknuti se Tesle i njenog osnivača Elona Muska.

Optužio je tu tvrtku poznatu po proizvodnji električnih automobila, za preveliku pompu koju dižu oko svoje tehnologije za autonomnu vožnju i korištenje jeftine taktike za izbjegavanje odgovornosti za pogreške, piše Zimo.co.

Kad se Tesla nađe u bilo kakvoj situaciji na cesti koja je imalo neobična, glupi čovjek ili pametni čovjek će reagirati, ali Tesla ne može, kritizirao je Woz te dodao: I onda kažu "Radi se o beti, nismo odgovorni, morate kontrolirati situaciju", a to je jeftina isprika. Sve što sam pročitao govori mi da je bilo koji drugi proizvođač automobila u svijetu zapravo napredniji od Tesle kad govorimo o autonomnim vozilima.

Iako Wozniak posjeduje dva Teslina Model S automobila, ljubav je očito pukla.

Zasmetalo ga je što je Musk u nekoliko navrata obećavao kako će Tesla moći samostalno odvoziti preko cijelog SAD-a, no prema svemu sudeći to se neće dogoditi u neko skorije vrijeme.

Vjerovao sam u to. Sada ne vjerujem ničemu što Elon Musk ili Tesla govore. Ali još uvijek volim taj automobil, rekao je Wozniak tijekom razgovora s okupljenima.

Kopirati
Drag cursor here to close