Donacija

Više od 100 vizira za SKB Mostar

Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Studentski zbor SUM zajedno sa sponzorima isporučili preko 100 vizira za SKB Mostar
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 04. 2020. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Studentski zbor SUM zajedno sa sponzorima zadnjih dana rade na izradi zaštitnih vizira za medicinsko osoblje.

Studenti su isporučili preko 100 vizira za SKB Mostar, a za izradu jednog zaštitnog vizira potrebno je otprilike tri sata da se isprinta.

''Sitnicom koju radimo želimo poručiti hvala cijelom medicinskom osoblju na plemenitom i nesebičnom radu za vrijeme cijele pandemije coronavirusa. Ove fotografije su samo poticaj, za nas, da nastavimo s inicijativom i zaštitimo one koji štite nas'', rekla je Laura Bogdan, jedna od inicijatora ove akcije.

Nakon objave na društvenim mrežama o inicijativi odazvao se i veliki broj pojedinaca i firmi koji su ih podržali i pridružili u printanju.

''Hvala firmi MaCom na doniranoj foliji koja ide na isprintani okvir vizira, firmama Intera tehnološki park, SPARK, Emerus Extrusion, Print4you, Udruzi za Down sindrom Mostar koje su nam pomogle sa samim 3D printom. Također onima koji su nam s povjerenjem posudili svoje 3D printere: Atheling Soft, OŠ Petra Bakule, Tem Mandeks, Narodna knjižnica HNŽ Mostar. Bez materijala ne bismo mogli isprintati ništa i zato se zahvaljujemo firmama Brotis Međugorje i Andrea & Giovanni Čitluk na financijskoj pomoći'', poručuju iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Studentima su i dalje potrebni 3D printeri.

Ukoliko imate 3D printer, dimenzije cca minimalno 200×200×200 (treća dimenzija može varirati) ili poznajete nekoga, javite im se i pomozite akciji izrade zaštitnih vizira.

Kopirati
Drag cursor here to close