Širenje na tržište

Trumpova društvena mreža Truth Social dostupna i korisnicima Androida

Truth Social je pristao provesti mjere moderiranja sadržaja koji generiraju korisnici i koje Google zahtijeva, što je rezultiralo ukidanjem zabrane za dostupnost u Trgovini Play.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 10. 2022. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aplikacija za društvene mreže Truth Social bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa odsad je dostupna za preuzimanje u Googleovoj Trgovini Play. Još u kolovozu, Google je bio zabranio Trumpovu aplikaciju zbog "nedovoljnih" pravila moderiranja sadržaja.

Truth Social, koji je sličan Twitteru, reklamira se kao platforma koja potiče otvoren, slobodan i iskren globalni razgovor. U veljači 2022. je lansiran u Apple App Storeu, no ta je aplikacija tek sad dostupna i na Android uređajima.

Google je u priopćenju pojasnio da dopušta aplikacije u Trgovini Play, sve dok su u skladu s našim smjernicama za razvojne programere, uključujući zahtjev za učinkovitim moderiranjem sadržaja koji generiraju korisnici i uklanjanje nepoželjnih postova kao što su oni koji potiču nasilje, javlja Zimo.

Dodaju da je Truth Social pristao provesti mjere moderiranja sadržaja koji generiraju korisnici i koje Google zahtijeva. U Trgovinu Play vraćena je i aplikacija Parler, koja je bila zabranjena nakon izbijanja nereda na Capitol Hillu u Washingtonu.

Truth Social, koji je u vlasništvu Trump Media and Technology Group (TMTG), osim sa zabranom u Trgovini Play, suočavao se i s financijskim problemima.

TMTG je trenutno suočen i s istragom Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC), nakon pritužbe bivšeg izvršnog direktora Trump Media u kojoj se navodi kršenje pravila o vrijednosnim papirima.

Digital World Acquisition Corp već je upozorio ulagače da bi pad Trumpove popularnosti mogao negativno utjecati na tvrtku. Mišljenje ulagača o izgledima TMTG-a također se pokolebalo obzirom da Elon Musk ipak namjerava kupiti Twitter i poništi zabranu pristupa toj platformi, koju je ta društvena mreža izrekla bivšem američkom predsjedniku.

Kopirati
Drag cursor here to close