SIFI

Telemach fondacija partner Sarajevo Innovations Festivala

Sarajevo Innovations Festival je jedan od brojnih projekata na kojima Telemach fondacija sudjeluje kao partner i pruža podršku studentima i mladim ljudima u Bosni i Hercegovini.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 11. 2022. u 07:45 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Telemach fondacija od svog osnivanja kao osnovnu preokupaciju ima programe i inicijative posvećene mladima, jačanju njihovih kompetencija kroz poticanje razvoja „soft“ vještina, profesionalno usmjeravanje i pružanje podrške obrazovnim inicijativama za primjenu suvremenih tehnologija.

“Mi u Telemach fondaciji vjerujemo da poticanjem aktivnosti i partnerstava koji u fokusu imaju razvoj mladih, potičemo stvaranje inovacija, otvaranje privrednog potencijala te u isto vrijeme njegujemo i doprinosimo dobrobiti zajednica. Tako zajedno stvaramo društveni kapital kao preduvjet ostvarivanja naših zajedničkih ciljeva – kreiranja bh. društva koje je fokusirano na razvoj i u krajnjoj instanci pruža prilike i omogućava ostanak u Bosni i Hercegovini.” - kažu iz Telemach fondacije

Jedan od programa koji ova fondacija provodi jeste partnerstvo sa Elektrotehničkim fakultetom u Sarajevu te udruženjima studenata tehničkih fakulteta širom BiH u okviru kojeg zajedno realiziraju takmičenja, smotre studentskih radova te druge vrste konferencija i sajmova s ciljem pružanja podrške dualnom obrazovanju i stvaranja poticajnog okruženja.

Tako je ovog mjeseca Sarajevo Innovations Festival jedan brojnih projekata na kojima Telemach fondacija sudjeluje kao partner i pruža podršku studentima i mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Sarajevo Innovations Festival (skraćeno SIFI) je smotra studentskih inovativnih radova organizirana od strane STELEKS-a, Udruženja studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. SIFI pored edukativnog, ima i takmičarski karakter koji predstavlja svojstvenu motivaciju studentima da posegnu za naučno-istraživačkim radom i razvojem liderstva i personalnih vještina.

PR  / Agenda Sarajevo Innovations Festivala

U duhu partnerstva sa Telemach fondacijom, ovogodišnje, šesto po redu izdanje održat će se 12. novembra u hotelu Europa pod nazivom Sarajevo Innovations Festival powered by Telemach fondacija. Ceremonija otvaranja počet će u 11 sati, a posjetitelji će imati priliku da posjete punktove takmičara i poslušaju prezentacije devet sjajnih radova koji ove godine sudjeluju na SIFI-ju. Takmičare ocjenjuju istaknuti profesori, asistenti i stručnjaci iz prakse, a posjetitelji će imati priliku da ih upoznaju i čuju njihova izlaganja.

Telemach fondacija i STELEKS pozivaju sve mlade ljude, studente, profesore i zaljubljenike u nauku da posjete ovogodišnji Sarajevo Innovations Festival i pruže podršku odvažnim studentima koji sve svoje napore ulažu u nauku.

Kopirati
Drag cursor here to close