Ubrzavanje razvoja

Stručnjaka iz Lamborghinija pomaže Appleu u razvoju električnog i autonomnog auta

Američki tehnološki div doveo je veterana automobilske industrije koji će im pomoći u razvoju Apple Cara.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 07. 2022. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je ponovno ojačao svoj tim za razvoj električnog automobila na kojem kompanija radi i koji bi, prema najoptimističnijim predviđanjima, mogao biti predstavljen 2025. godine. Prema podacima američkih medija, Cookovoj kompaniji pridružio se Luigi Taraborelli, veteran automobilske industrije koji je do sada bio jedan od najvažnijih menadžera u Lamborghiniju.

U talijanskoj kompaniji Taraborelli je bio zadužen za odjel šasija i dinamike vozila, a tijekom godina radio je na razvoju modela poput Urusa, Aventadora, Huracana kao i Huracana Sterrato i konceptnog vozila Asterion. Iako, dakle, ništa nije službeno, u Appleu bi trebao biti jedan od glavnih menadžera zaduženih za razvoj Apple Cara te će se pridružiti brojnim stručnjacima koji su napustili automobilske kompanije i svoju karijeru nastavili u Appleu.

Tijekom godina kompaniji su se pridružili stručnjaci poput Stuarta Bowersa koji je u Tesli radio na razvoju autopilota, prošle godine iz Canooa je stigao Ulrich Kranz koji je prije toga vodio BMW-ov projekt razvoja električnih automobila, a automobilski odjel danas se sastoji od stotine inženjera koji su iskustvo stjecali u Tesli, Rivianu, Waymu, Volvu, Mercedes-Benzu, Porscheu, Aston Martinu i drugim manjim i većim automobilskim kompanijama.

Puno je još nepoznanica oko toga kako će izgledati Appleov automobil, ali i oko tehnologije koju će imati. Sigurno je da će to biti električno vozilo i da će imati određen stupanj autonomije, a posljednji podaci Bloomberga govore kako su Appleove ambicije iznimno velike te da bi to mogao biti potpuno autonomni automobil u kojem neće biti potreban vozač.

Unutrašnjost bi trebala biti napravljena tako da putnici u vozilu gledaju jedan prema drugom, a ne da se, kao u današnjim vozilima, nalaze jedan iza drugoga. Apple to namjerava postići tako što u vozilu neće biti volana, niti papučica za gas i kočnicu. Naravno, da bi u tome uspjeli, automobil bi zaista trebao imati potpunu autonomnost, a da bi se mogao voziti cestama neće biti potrebna samo napredna tehnologija, već i regulativa jer će trebati donijeti zakone koji će dati zeleno svjetlo da automobili bez vozača dijele prometnice s vozilima kojima upravljaju ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close