CeBIT se gasi

Što je bilo, bilo je: Nakon više od 30 godina CeBIT odlazi u povijest

CEBIT je godinama bio jedan od najistaknutijih sajmova za IT, tehnologiju i digitalnu okolinu. No, od početka tisućljeća CEBIT je zabilježio neprekidan pad posjetitelja i izlagača.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 11. 2018. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći svjetski ICT sajam CEBIT u Hannoveru, koji se po novom konceptu trebao održati u lipnju sljedeće godine, definitivno je otkazan i odlazi u povijest.

Organizator sajma Deutsche Messe objavio je kako je ovo trenutni kraj CEBIT-a, a zapravo je nekoliko razloga za to. Ipak CeBIT neće potpuno nestati jer će postati sastavni dio jednog od najvećih europskih sajmova Hannover Messe.

Najvažniji razlozi zašto se CEBIT gasi je stalni pad izlagača i posjetitelja zadnjih godina.

Podsjetimo, CEBIT je godinama bio jedan od najistaknutijih sajmova za IT, tehnologiju i digitalnu okolinu. No, od početka tisućljeća CEBIT je zabilježio neprekidan pad posjetitelja i izlagača. Tako je zadnji CeBIT privukao oko 120 tisuća ljudi, a u najboljim vremenima dolazilo je i do 800 tisuća posjetitelja.

Čak ni radikalna konceptualna promjena u 2018. godini, kojoj je cilj da sajam postane privlačniji poslovnim ljudima i lokalnim ljudima istodobno, nije mogla zaustaviti negativne trendove.

Prema riječima Jochena Köcklera, CEO-a Deutsche Messe, sada se gleda koja bi tema iz svijeta digitalnog tržišta bila zanimljiva da se razvije u novi zaseban sajam koji bi zamijenio sada već definitivno legendarni CeBIT.

Kopirati
Drag cursor here to close