Što smjera Apple?

Stiže 15-inčni MacBook Air?

Ako Apple zaista izbaci 15-ični MacBook Air, to će predstavljati najveće osvježenje za taj model od njegovog izlaska 2008. godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 06. 2022. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bloombergov reporter Mark Gurman, objavio je da Apple sljedeće godine planira proširiti liniju svojih prijenosnih računala, koristeći nove M2 čipove, a sve s ciljem da zauzmu što veći udio na tržištu.

Kako tvrde dobro upućeni izvori, Apple radi na većem MacBook Airu s 15-inčnim zaslonom, koji će biti dostupan za kupnju već sljedećeg proljeća. To će, naime, biti samo „šira“ verzija 13,6-inčnog Aira, kojeg je tvrtka predstavila na ovogodišnjem WWDC-u, dok bi ostatak specifikacija trebao ostati isti.

Uz to, navodi se i da Apple razvija 12-inčni laptop, kojeg će izbaciti krajem sljedeće ili početkom 2024. godine. Trenutno nije poznato hoće li biti riječ o prijenosniku nižeg ili višeg razreda, no podsjećamo da je tvrtka svoj posljednji 12-inčni laptop predstavila 2015., koji se nije proslavio zbog kvarova tipkovnice i slabih performansi.

Apple također planira izbaciti nove MacBook Pro laptope s M2 Pro i M2 Max čipovima već krajem ove ili početkom sljedeće godine. Kako tvrde izvori Bloomberga, 14 i 16-inčni Pro modeli kodnog naziva J414 i J416, neće dolaziti s previše promjena, izuzev bržih čipova.

Na koncu, navodi se da će Apple sljedećeg mjeseca izbaciti 13-inčni MacBook Pro s istim M2 čipom koji se nalazi i u novom Air modelu te da će 2023. predstaviti veću inačicu iPada Pro, koji će iskoristiti sve iOS 16 funkcije za multitasking, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close