Spas!

Stigla je aplikacija koja ujedinjuje Word, Excel i PowerPoint

Microsoft je izdao ranije najavljenu mobilnu aplikaciju Microsoft Office, za sada samo namijenjenu mobitelima zasnovanima na Androidu.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 02. 2020. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo da želite otvoriti ili uređivati kakav tekstualni dokument, tabličnu kalkulaciju ili prezentaciju, sve što će vam od sada na dalje trebati na Android mobitelu bit će tek jedna mobilna aplikacija. Prije nešto više od tri mjeseca najavljena aplikacija Microsoft Office spremna je, naime, za javnost.

Microsoft je na Google Play Store postavio njezinu prvu inačicu koja ima zadatak objediniti funkcije popularnih uredskih alata – Worda, Excela i PowerPointa. Aplikacija je za sada dostupna tek za Android OS, i to samo u inačici za mobitele, javlja Bug.

Osim čitanja Office app omogućava i stvaranje novih dokumenata ili njihovo uređivanje, kao i dijeljenje s drugim korisnicima. Kod stvaranja novih dokumenata moguće je krenuti "od nule", ali i poslužiti se nekim od ponuđenih predložaka. Pohraniti dokumente moguće je lokalno, na uređaju, ali i na cloud uslugama.

Aplikacija omogućava i skeniranje dokumenata kamerom mobitela te njihovo automatsko pretvaranje u tekst ili tablicu. Dokumente je moguće pretvoriti i u PDF, potpisivati već postojeće PDF dokumente, stavljati si podsjetnike (Sticky Notes) te kamerom skenirati QR kodove.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje ovdje i besplatna je u osnovnoj verziji. Prijavom sa svojim privatnim, poslovnim ili školskim Microsoft računom ona će se povezati s uslugama koje inače koristite, pa će se tako dobro uklopiti u Office 365 pretplatu i sve s njom povezane usluge – a pretplatnici će dobiti i neke dodatne "premium" usluge unutar aplikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close