Borba protiv terorizma

SIPA dobila specijalnu informatičku opremu od Amerikanaca

Naglasio je da će donirana oprema i, obukama osposobljeni kadrovi, u značajnoj mjeri doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma, a time i povećati efikasnost rada SIPA-e.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 09. 2019. u 16:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Programa pomoći Ministarstva vanjskih poslova SAD u oblasti borbe protiv terorizma (ATA), Veleposlanstvo  SAD-a  u BiH donirala je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) specijalnu informatičku opremu koja će se koristiti prilikom istraga i prikupljanja i evidentiranja dokaza u borbi protiv terorizma.

Opremu je uručio ataše za sigurnost u Veleposlanstvu SAD-a u BiH Filip Nazelrod sa suradnicima, koji su danas posjetili Državnu agenciju za istrage i zaštitu.

- U razdoblju od 18. ožujka do 20.rujna ove godine, u okviru navedenog programa, održano je više obuka iz oblasti borbe protiv terorizma kojima su, osim SIPA-e, prisustvovali i pripadnici FMUP-a, MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta BiH.

Polaznicima današnje završne obuke certifikate su uručili direktor SIPA-e Perica Stanić i ataše za sigurnost u Veleposlanstvu SAD-a u BiH Filip Nazelrod - navode iz SIPA-e.

Direktor Stanić zahvalio je za doniranu opremu. Naglasio je da će donirana oprema i, obukama osposobljeni kadrovi, u značajnoj mjeri doprinijeti efikasnijoj borbi protiv terorizma, a time i povećati efikasnost rada SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close