Naslijednik Folda

Samsung prikazao novi koncept savitljivog telefona

Nakon Folda, Samsung razmišlja o novim i drukčijim modelima savitljivih pametnih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 10. 2019. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako iza telefona sa savitljivim ekranima nije impresivan start jer su u prvom planu bili problemi s pucanjem ekrana i odgodom prodaje, jasno je kako su to tek "prvi mačići" te čelnici mobilnih kompanija vjeruju kako bi upravo takav tip uređaja mogao dominirati na mobilnom tržištu budućnosti.

Naravno, prije toga treba usavršiti tehnologiju te se nadamo da će savitljivi ekrani postati otporni i izdržljivi kao i zasloni na današnjim mobilnim uređajima.

Samsung i Huawei pioniiri su na tom tržištu (uz ne baš poznatu kinesku kompaniju Royole), a slične telefone pripremaju i druge kompanije, poput Motorole od koje očekujemo "oživljavanje" legendarnog brenda iz prošlog desetljeća i predstavljanje savitljivog Razra.

Na ovotjednoj konferenciji za developere Samsung je prikazao novi koncept savitljivog pametnog telefona koji razvijaju i koji je sličan uređaju kakav bi trebala predstaviti Motorola.

Riječ je o telefonu koji se, za razliku od Folda, savija horizontalno, dakle kao klasičan preklopni telefon.

Prilikom predstavljanja iz Samsunga su naglasili kako će zahvaljujući novom dizajnu telefon ne samo lakše stati u džep već će i promijeniti način na koji koristimo telefone.

Nažalost, osim priloženog videozapisa i nekoliko općenitih napomena, iz južnokorejske kompanije nisu objavili konkretnije detalje o tom uređaju.

Ne znamo, dakle, dijagonalu ekrana, hardver koji će koristiti, kao ni njegovo ime, no ipak znamo u kojem smjeru razmišljaju u Samsungu te da namjeravaju eksperimentirati s različitim dizajnom savitljivih telefona, javlja Zimo.

Dok nam je jasan način na koji se može iskoristiti "otvaranje" ekrana dosad predstavljenih savitljivih uređaja koji se iz telefona pretvaraju u tablete, postavlja se pitanje kako bi se mogli iskoristiti ekrani uređaja koji se horizontalno savijaju, tj. otvaraju.

Kada se otvori, to je duguljast i uzak uređaj koji nije prilagođen gledanju videa, pregledavanju fotografija i surfanju pa će biti zanimljivo vidjeti kako bi se učinkovito mogla iskoristiti ta površina ekrana.

Kopirati
Drag cursor here to close