Grmi!

Samsung predstavio 200-megapikselni senzor za Galaxy S23 Ultru

Galaxy S23 Ultra trebao bi imati 200-megapikselni ISOCELL HP2 senzor, kojeg je Samsung sada službeno predstavio i otkrio više detalja.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 01. 2023. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je ovog utorka predstavio ISOCELL HP2, 200-megapikselni senzor kojeg bi trebao koristiti Galaxy S23 Ultra. Riječ je o najnaprednijem senzoru južnokorejske tvrtke, o kojem se „šuška“ još od kolovoza prošle godine, a koji je već ušao u masovnu proizvodnju.

Naime, ISOCELL HP2 sadrži 200 milijuna piksela od 0,6 mikrometara u optičkom formatu od 1/1,3 inča. Senzor koristi naprednu tehnologiju spajanja piksela, Tetra2pixel, koja omogućuje promjenu veličine piksela ovisno o količini svjetla. Primjerice, u uvjetima slabog osvjetljenja senzor snima slike od 50 MP (spajanje 4-u-1) ili one od 12 MP (spajanje 16-u-1).

Iz Samsunga kažu da se ISOCELL HP2 za „potpuniji 8K videozapis“, prebacuje na 50-megapikselni način rada od 1,2 mikrometra, kako bi uhvatio širi kadar i smanjio obrezivanje. Sve to, tvrde iz tvrtke, rezultira oštrim, kinematografskim videozapisom u 30 FPS-a. Reprodukciju boja poboljšava D-VTG (Dual Vertical Transfer Gate) tehnologija, javlja Bug.

U uvjetima lošijeg osvjetljenja, ISOCELL HP2 trebao bi brzo i precizno fokusirati, a sve zahvaljujući Super QPD tehnologiji, koja omogućuje senzoru da koristi svaki od 200 milijuna piksela kao točku fokusa. Za poboljšanje HDR fotografije i videozapisa, Samsung koristi DSG (Dual Signal Gain) te značajku Smart-ISO Pro.

Podsjetimo, Samsung će predstaviti Galaxy S23 seriju mobitela 1. veljače na svom Galaxy Unpacked događaju. Sva tri modela, S23, S23+ i S23 Ultra, trebala bi doći sa Snapdragonom 8 Gen 2 SoC-om, većom početnom internom memorijom, većim kapacitetom baterije te poboljšanim sustavom kamera.

Kopirati
Drag cursor here to close