Prodaja bolja od očekivane

Samsung povećava prodaju preklopnog telefona Galaxy Z Flip

Savitljivi preklopnik jeftiniji je od Galaxy Folda, a potražnja za njim iznenadila je i ekipu u Samsungu – najoptimističnije prognoze govore o globalnoj isporuci od 5 milijuna komada ove godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 03. 2020. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utjecaj koronavirusa višestruko se osjeća na mobilnom tržištu – od problema s nabavom i isporukom komponenata pa do pada prodaja telefona, pogotovo na kineskom tržištu.

Situacija s virusom, tvrde stručnjaci, jedan je od razloga zbog kojih prodaja nedavno predstavljenih Samsungovih telefona iz serije Galaxy S nije u skladu s očekivanjima analitičara te željama iz kompanije.

Iako su modeli Galaxy S podbacili, barem trenutačno, u južnokorejskoj tvrtki mogu biti i više nego zadovoljni potražnjom za drugim njihovim nedavno predstavljenim telefonom. Riječ je o njihovu drugom modelu sa savitljivim ekranom, preklopniku Galaxy Z Flip, javlja Zimo.

Dok je prvi savitljivi smartphone Galaxy Fold imao problema s ekranom te je početak njegove prodaje kasnio, Z Flip nema takvih problema, a što je itekako važno – jeftiniji je od Folda.

Interes korisnika za novim savitljivim preklopnikom veći je od očekivanog te u Samsungu namjeravaju povećati proizvodnju kako bi ponuda bila u skladu s potražnjom. U nekim zemljama poput Južne Koreje, Francuske, Španjolske, Švicarske, SAD-a i drugih ovaj telefon već je rasprodan, napisali su na stranici Android Central.

Samo u Južnoj Koreji isporuke bi trebale dosegnuti 100 tisuća komada do kraja ovog mjeseca, a prve globalne isporuke bit će veće od 500 tisuća komada.

Ako se takva potražnja nastavi, do kraja godine Samsung bi mogao isporučiti između 2 i 2 i pol milijuna modela Galaxyja Z Flip, no uz potencijalno veliku potražnju iz Kine (koja sada ovisi o koronavirusu tako da je trenutačno teško nešto prognozirati za budućnost), globalna isporuka tog uređaja do kraja 2020. mogla bi dosegnuti čak 5 milijuna komada.

Kopirati
Drag cursor here to close