Brojke kažu

Samsung ostao lider na tržištu smartphonea u Europi

Samsung je zadržao lidersku poziciju na europskom tržištu pametnih telefona nakon što je riješio veći dio problema s opskrbom s početka ove godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 11. 2021. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se da se europsko tržište pametnih telefona uvelike oporavilo od posljedica pandemije covid-19, iako na prodaju sada utječe tekući nedostatak čipova, navodi Counterpoint Reasearch.

Prodaja u trećem tromjesečju ove godine bila je neznatno niža (-1%) u odnosu na isto razdoblje prošle 2020. godine, i 4% manja u odnosu na drugo tromjesečje 2021. godine.

Samsung je zadržao lidersku poziciju na europskom tržištu pametnih telefona nakon što je riješio veći dio problema s opskrbom s početka ove godine.

Samsung je ipak nastavio gubiti tržišni udio, popularnosti Galaxy Z Flip 3, osobito u zapadnoj Europi ublažila je taj pad. realme je jedan od najbrže rastućih brendova u Europi i nalazi se u vodećih pet dobavljača s jakom prodajom u Rusiji, Španjolskoj i Italiji, javlja Bug.

Vivo također brzo raste ali je imao manji početni tržišni udjel. Novost je da se Motorola i Nokia vraćaju na europsko tržište. HONOR je također došao na europsko tržište.

Xiaomi je imao rekordnu prodaju u rujnu ove godine. iPhonea 13 postigao veliki uspjeh pokazujući bolje rezultate od iPhonea 12. Ukoliko Apple prevlada izazove opskrbe trebao bi imati rekordnu prodaju u četvrtom tromjesečju ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close