Novi mobitel

Realme potvrdio – 'flagship killer' GT2 serija pametnih telefona stiže u Europu

Potpredsjednik Realmea, Madhav Sheth, potvrdio je da će GT2 i GT2 Pro uređaji stići u Europu, no nije otkrio datum kada se to može i očekivati.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 01. 2022. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kinesko je tržište prošlog tjedna postalo bogatije za dva nova Realme pametna telefona. Riječ je, naime, o GT2 i GT2 Pro uređajima, koji bi prema svemu sudeći trebali pružiti korisnicima potpuno flagship iskustvo „za šaku dolara“.

Budući da su se mnogi korisnici zainteresirali za ove uređaje, postavljalo se pitanje hoće li GT2 serija stići na tržišta i izvan Kine. Odgovor je dao potpredsjednik Realmea Madhav Sheth koji je potvrdio da će GT2 i GT2 Pro stići u Indiju i Europu, dok iste sreće neće biti kupci u SAD-u, piše Gizmochina.

Realme GT2

GT2 ima 6,62-inčni Samsungov E4 AMOLED zaslon od 120 Hz i odzivom od 720 Hz, a za zaštitu od udaraca tu je Corning Gorilla Glass 5. Pogoni ga Qualcommov Snapdragon 888 SoC koji se mogao naći na prošlogodišnjim flagship modelima te je uparen s 8 ili 12 GB RAM-a i 128, odnosno 256 GB interne memorije.

Uređaj na stražnjoj strani ima trostruki sustav kamera od 50 MP, dok se u zaslonu nalazi selfie kamera od 16 MP. Baterija kapaciteta 5.000 mAh trebala bi biti dovoljna za jedan dan korištenja, no tu je i podrška za brzo punjenje od 65 W, javlja Bug.

Cijena na kineskom tržištu za početni GT2 model je oko 360 eura, a najjača inačica košta oko 430 eura. Pretpostavlja se da će kod nas cijena biti oko 25 posto veća.

Realme GT2 Pro

Kućište ovog uređaja izrađeno je od papira, soje i drugih ekološki prihvatljivih materijala, pa je GT2 Pro sa svojih 189 grama poprilično lagan. Unatoč tome, u njemu se krije Snapdragon 8 Gen 1 SoC uparen s 8 ili 12 GB RAM-a te 128, 256 ili čak 512 GB interne memorije. Tu je i baterija od 5.000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 65 W, ali i novi sustav hlađenja kojim se Realme izrazito hvali.

GT2 Pro ima nešto veći 6,67-inčni 2K LTPO AMOLED zaslon od 120 Hz zaštićen Gorilla Glas Victusom, koji je usput dobio i DisplayMateovu ocjenu A+. Ispod njega nalazi se senzor otiska prsta koji podržava i detekciju otkucaja srca, što je vrlo zanimljiva značajka koja se rijetko viđa na pametnim telefonima. Ima trostruki sustav kamera s glavnom i ultraširokom od 50 MP, kao i mikroskopski senzor od 3 MP. S prednje strane je i selfie kamera od 32 MP.

Realme je istaknuo da je GT2 Pro prvi uređaj na svijetu koji ima novu generaciju linearnog motora s X-osi, a navodno se može pohvaliti i NFC-om nove generacije, sustavom poboljšanja Wi-Fi mreže i, kako ga naziva tvrtka, revolucionarnim „Antena Array Matrix Systemom“.

Cijena na kineskom tržištu za početni GT2 Pro iznosi oko 515 eura, a najjači model košta oko 670 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close