Okružni sudija rek'o

Privremeno ukinuta američka zabrana za Xiaomi

Sci-Tech / Tehnologija | 14. 03. 2021. u 20:44 Bljesak.info / NN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Xiaomi je odnio pobjedu u sudskom procesu zbog ograničenja koja su ovoj kompaniji bila predviđena u Sjedinjenim Američkim Državama.

U posljednjim danima administracije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa Ministarstvo obrane stavilo je Xiaomi na listu kompanija s navodnim vezama s kineskom vojskom, pokrenuvši financijska ograničenja koja su trebala stupiti na snagu sljedeće sedmice.

Međutim, američki okružni sudac Rudolf Contreras u petak je privremeno zaustavio zabranu, uvaživši stavove Xiaomija, koji tvrdi da je taj potez "samovoljan i hirovit" te da kompanija lišena prava na odgovarajući postupak.

Na taj način federalni sudac u Washingtonu stopirao je namjere Ministarstva obrane da ograniči američka ulaganja u proizvođača pametnih telefona Xiaomi Corp, piše Bloomberg.

Nakon najave zabrane, proizvođač pametnih telefona suočio se s mogućnošću uklanjanja s američkih burzi i brisanja s globalnih referentnih indeksa.

Contreras je rekao da će Xiaomi vjerojatno dobiti potpuno poništenje zabrane u nastavku spora, kako bi se spriječilo nanošenje nepopravljive štete kompaniji.

Xiaomi je u priopćenju naveo da će insistirati da sud označavanje njihove povezanosti s vojskom proglasi nezakonitim i da trajno ukloni oznaku, navodi američki medij.

Xiaomi je treći po veličini proizvođač pametnih telefona na svijetu. U trećem kvartalu nadmašio je Apple po prodaji pametnih telefona.

Kopirati
Drag cursor here to close