Korak dalje

Facebook pripremio pametni sat koji se zove ''Milan''

Na mreži su jučer osvanule prve fotografije nadolazećeg pametnog sata koji priprema Facebook, tj. Meta, a zanimljiv je po tome što ima notch u kojem je smještena kamera.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 10. 2021. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bloomberg / Meta pametni sat

Kako je ranije i najavljivano, Mark Zuckerberg jučer je otvorio novo poglavlje Facebooka, a to naslov tog poglavlja je - Meta. Novo ime odnosi se na samu kompaniju, a Facebook kao društvena mreža samo je dio te kompanije.

Među inim, pod brendom Meta (bivši) Facebook razvijat će i prodavati svoj hardver, a zahvaljujući Bloombergu, jučer je objavljena prva fotografija Metinog pametnog sata. Kodno ime ovog uređaja, a tko zna, možda će se tako i službeno zvati jest - Milan.

Previše detalja o samom uređaju nije poznato, no objavljena slika otkriva jednu zanimljivost. Naime, Metin sat trebao bi imati kameru smještenu u - notch. Na mali hardverski urez navikli smo na pametnim telefonima, ali ne i na satovima, a ideja Zuckerberga jest da korisnici putem Milana mogu pristupiti videokonferencijama.

Također, moći će fotografirati i snimati videozapise te će se tom sadržaju moći pristupiti s pametnih telefona, piše Zimo.

Ono na što upozoravaju iz Bloomberga jest da bi, do predstavljanja pametnog sata - što bi moglo biti negdje tijekom sljedeće godine, Meta ipak mogla promijeniti dizajn tako da bi se konačan proizvod mogao razlikovati od njihove slike.

Prema nekim ranijim informacijama, Metin pametni sat trebao bi imati podršku za LTE te opcije za zdravlje i fitness na koje smo već navikli na pametnim uređajima.

Također, glasine koje su mrežom kružile ove godine kažu da je ovo tek prvi od najmanje 3 pametna sata koje kompanija priprema. Iz Facebooka, odnosno Mete, nisu htjeli komentirati ove informacije.

Kopirati
Drag cursor here to close