Kaže Google

Nove aplikacije će morati podržavati Oreo i 64-bitne čipove

Google uvodi nova pravila koja se tiču postavljanja aplikacija na Google Play, kao što je obvezna podrška za Android 8.0 API na ljeto 2018. godine te podrška za 64-bitne aplikacije u 2019. godini.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 12. 2017. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google od iduće godine uvodi nova pravila koja se tiču Android aplikacija koje se postavljaju na službenu Google Play trgovinu.

Počevši od kolovoza 2018. godine, nove aplikacije koje se žele postaviti na Google Play trgovinu morat će sadržavati podršku za Android 8.0 API. Naravno, također mogu podržavati i starije verzije Androida, no podrška za Oreo bit će obvezna.

Također, obveznima će postati i neke dosad opcionalne funkcionalnosti kao što su runtime dozvole implementirane u Marshmallow inačicu Androida, piše Bug.hr.

Od studenog 2018. godine sva ta pravila bit će obvezna i za nove nadogradnje već postojećih aplikacija.

U kolovozu 2019. godine uvodi se još jedna obveza, sve aplikacije morat će dolaziti s podrškom za 64-bitne čipove, kao dio pripreme za postupni prelazak na isključivo 64-bitne aplikacije, iako će biti moguće pokretati aplikacije na 32-bitnom hardveru.

Visoka fragmentacija Android platforme prisilila je Google da u odnosu na Apple značajno produži rokove vezane za svoj vlastiti proces potpunog prelaska s 32-bitnih na 64-bitne aplikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close