Veliki iznos

Nećete vjerovati koliko je Apple uštedio uklanjanjem punjača i slušalica iz kutije

Osim što je Apple odlukom uklanjanja punjača i slušalica iz kutije smanjio svoju godišnju emisiju ugljika za dva milijuna metričkih tona, čini se da su uspjeli i značajno uštedjeti.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 03. 2022. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple se još 2020. godine lansiranjem iPhonea 12 odlučio na potez uklanjanja punjača i EarPods slušalica iz kutije. To je, naime, tada predstavljao jedan kontroverzan potez na kojeg se tvrtka odlučila prvenstveno iz ekoloških razloga, a kasnije su ga slijedili i proizvođači poput Samsunga.

Potrošači nisu bili zadovoljni, jer su mnogi trebali dodatno kupovati slušalice i punjače. Štoviše, cijene uređaja se nisu smanjile, iako se procjenjuje da je Apple svoje troškove dostave smanjio za čak 40 posto zahvaljujući manjim kutijama, što je u konačnici omogućilo da više iPhonea stane na svaku paletu za transport, prenosi Bug.

Kako prenosi Daily Mail, stručnjaci tvrde da je Apple uklanjanjem punjača i slušalica na svakom telefonu uštedio oko 35 dolara.

Smatra se da je tvrtka od 2020. godine prodala 190 milijuna iPhonea diljem svijeta, što znači da su zahvaljujući svojoj odluci uštedjeli oko 6,5 milijardi dolara, ne ubrajajući prihod od dodatne kupnje „osnovne opreme“.

Budući da su iPhone 12 modeli bili prvi uređaji u Appleovoj liniji pametnih telefona s 5G podrškom, nagađa se da je tehnološki gigant iz Cupertina ovom uštedom zapravo pokrio troškove 5G modema, što u neku ruku može objasniti činjenicu da se cijene nisu smanjile, piše Gizmochina.

Kopirati
Drag cursor here to close