U prodaji sljedeće godine

Napokon znamo detalje o novoj Microsoftovoj igraćoj konzoli!

Zahvaljujući novom procesoru, sljedeća generacija Xboxa bit će 4 puta snažnija u odnosu na Xbox One X, a kao i nadolazeći PlayStation, imat će SSD.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 06. 2019. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su iz Sonyja nedavno otkrili detalje oko nove generacije PlayStationa čiji su glavni aduti, među inim, brzi SSD, podrška za 8K te za igre s PlayStationa 4, jučer su i iz Microsofta objavili što možemo očekivati od njihove nove konzole.

Nadolazeći Xbox koji se razvija pod imenom Project Scarlett u prodaji bi se trebao pojaviti za manje od godinu i pol, odnosno tijekom blagdanskog šoping razdoblja kada će mnogi gameri ispod bora poželjeti upravo novu verziju Microsoftove konzole.

U odnosu na aktualnu verziju Xbox One X, nova konzola bit će oko četiri puta snažnija – pokretat će je AMD-ov procesor baziran na Ryzen Zen 2 tehnologiji, imat će podršku za ray tracing tehnologiju, 120 fps frekvenciju osvježavanja te 8K rezoluciju, a kao i nadolazeći PlayStation, imat će i SSD tako da će učitavanje igara biti puno brže, prenosi Zimo.co.

"Konzola bi trebala biti napravljena i optimizirana za isključivo za jednu stvar – igranje", komentirao je prilikom predstavljanja šef odjela Xboxa Phil Spencer.

Iz ove kompanije napomenuli su kako će i tranzicija s Xboxa One X na Project Scarlett biti "relativno neprimjetna" jer će na novoj konzoli omogućiti podršku za sav gamerski hardver koji su korisnici kupili za staru generaciju Microsoftove konzole, gameri će moći prebaciti postojeće karijere koje su izgradili na modelu One X, a očekujemo i podršku za igre kupljene za Xbox One S i X.

Sada znamo puno toga o novim generacijama najpopularnijih konzola na svijetu – sve što smo do sada pročitali zvuči odlično te nas očekuje puno jači hardver, bolja grafika i brže učitavanje videoigara, no morat ćemo sačekati još više od godinu dana kako bi vidjeli kako sve to izgleda u praksi.

Ovo su vjerojatno zadnje verzije igraćih konzola Microsofta i Sonyja jer budućnosti videoigara, vjeruju stručnjaci, pripada streamingu te za pokretanje igara više neće biti važne konzole i snažni hardver jer će se sav procesorski i grafički "teret" odvijati obavljati u oblaku, a za igranje igara bit će potreban samo uređaj za streaming i, naravno, internetska veza.

 

Kopirati
Drag cursor here to close