Beč

Najbolju ideju za 5G-rješenja nagrađuju sa 400.000 eura

Najinovativniji koncepti će biti nagrađeni sa 400.000 eura, a poziv je otvoren do 15. rujna 2019. godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 07. 2019. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru "5G Vienna Use Case Challenge“, svi zainteresovani startupovi, IT-kompanije i firme drugih branši mogu dostaviti idejna rješenja za primjene 5G-tehnologija. Najinovativniji koncepti će biti nagrađeni sa 400.000 eura, a poziv je otvoren do 15. rujna 2019. godine. 

Grad Beč poziva startupove, tehnološke kompanije iz cijelog svijeta da se prijave i oblikuju grad pilotiranjem najsuvremenijeg koncepta u saradnji sa jednim od tri licencirana 5G-telekom operatera (A1, Hutchison 3, Magenta Telekom), saopćeno je iz EUROCOMM-a. 

Operateri će pružiti neophodnu 5G-infrastrukturu potrebnu za implementaciju najboljih rješenja i djelovati kao partneri pobjedničkim timovima. 

Idejna rješenja moraju biti primjenjiva u jednom područja mobilnost i javni transport (npr. upravljanje parkiranjem ili upravljanje mobilnošću), sigurnost (npr. analiza podataka, detektori ugljičnog monoksida ili upravljanje masom), zdravstvena zaštita (npr. telemedicina ili rehabilitacija), obrazovanje (npr. virtual reality ili broadband u nastavi).  

Preduslov za sudjelovanje na natjecanju je dokaz da je kompanija prethodno razvila bar jednu demo verziju ili potpuno funkcionalan prototip, navodi se u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close