Konkurencija iPadu

Microsoft priprema jeftiniji Surface

Kako bi konkurirao nedavno predstavljenom Appleovom 9,7-inčnom iPadu, Microsoft navodno priprema budžetsku inačicu svojeg Surfacea koja bi se na tržištu trebala pojaviti u drugoj polovici godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 05. 2018. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi konkurirao nedavno predstavljenom Appleovom 9,7-inčnom iPadu, Microsoft navodno planira predstaviti svoj budžetski Surface model. Tu glasinu objavio je Bloomberg pozivajući se na neimenovane izvore koji su upoznati sa zbivanjima u tvrtki iz Redmonda.

Novi Surface trebao bi stajati oko 400 američkih dolara kako bi bio konkurentan spomenutom iPadu. To predstavlja Microsoftov povratak nekadašnjoj praksi predstavljanja jeftinijih Surface modela koja je završila nakon dolaska Surface 3 modela na tržište 2015. godine, javlja Bug.hr.

Budžetski Surface bi se od postojećih modela trebao razlikovati po ponešto drugačijem dizajnu koji uključuje zaobljene rubove. Trebao bi se bazirati na 10-inčnom zaslonu, Intelovom čipu, 64 odnosno 128 GB interne memorije, a tu je i USB Type-C priključak, kickstand i verzija s podrškom za LTE mreže.

Težina novog Surfacea bi trebala biti za 20% manja u odnosu na Surface Pro model, a autonomija za četiri sata manja u odnosnu na premium Surface modele. Operativni sustav bi trebao biti Windows 10 Pro, a dolazak novog Surface na tržište očekuje se u drugoj polovici godine.

Kopirati
Drag cursor here to close