Gubitak

LG odustaje od pametnih telefona

Sci-Tech / Tehnologija | 22. 01. 2021. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LG Electronics mogao bi napustiti proizvodnju pametnih telefona, nakon što je u proteklih pet godina u tom poslu izgubio izgubio oko 4,5 milijardi dolara, piše korejski poslovni portal The Korea Herald, prenijela je Hina.

Izvršni direktor LG-a Kwon Bong-seok poslao je zaposlenima u koncernu poruku koja je nagovijestila da bi mogle uslijediti velike promjene u segmentu pametnih telefona.

"Bez obzira na bilo kakve promjene u smjeru poslovanja pametnih telefona, zaposlenost će se zadržati, tako da nema potrebe za brigom", rekao je.

"Budući da je konkurencija na svjetskom tržištu mobilnih uređaja sve jača, vrijeme je da LG donese hladnu prosudbu i najbolji izbor", rekao je LG-ev menadžer.

"Tvrtka razmatra sve moguće mjere, uključujući prodaju, povlačenje i smanjenje poslovanja sa pametnim telefonima", kaže se u poruci.

Ranije su se pojavile informacije da se LG možda sprema smanjiti ili demontirati svoju poslovnu jedinicu mobilnih uređaja. Prema tim glasinama, oko 60 posto zaposlenih premjestilo bi se i prerasporedilo u druge poslovne jedinice unutar tvrtke ili u druge podružnice LG-a.

Kada je stupio na dužnost u siječnju prošle godine, izvršni direktor Kwon obećao je da će napraviti zaokret u poslovanju s pametnim telefonima.

Kopirati
Drag cursor here to close