Novi iOS

Korisnici iPhonea bijesni: Apple pomjerio tipku za prekidanje poziva

Korisnici iPhonea mogli bi od rujna oprezno završavati pozive.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 08. 2023. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: X / Raspored tipki na novom iOS-u

Korisnici Appleovih pametnih telefona od jeseni će morati malo pažljivije koristiti svoje telefone. Pogotovo kad su pozivi u pitanju.

Naime, prema trenutno dostupnim informacijama, Apple će u novoj verziji svog operativnog sustava za iPhone, uvesti jednu bitnu izmjenu - položaj ikone za prekid poziva.

Korisnici Appleovih pametnih telefona od jeseni će morati malo pažljivije koristiti svoje telefone. Pogotovo kad su pozivi u pitanju.

Naime, prema trenutno dostupnim informacijama, Apple će u novoj verziji svog operativnog sustava za iPhone, uvesti jednu bitnu izmjenu - položaj ikone za prekid poziva, javlja Zimo.

A to nije jedina promjena. Mijenja se i izgled ikona koje su bile u središtu ekrana tijekom poziva i korisnicima davale dodatne opcije poput isključivanje zvuka, uključivanje tipkovnice, dodavanje osoba u poziv, prebacivanje na FaceTime ili ulazak u kontakte.

Prema beta verziji iOS 17 (a koja bi od rujna trebala postati aktualna verzija), cijeli je element s dodatnim opcijama pomaknut u donji dio ekrana, a ikona za kontakte je u potpunosti uklonjena. Ostale su opcije pak promijenile mjesto, što će brojnim korisnicima iPhonea sigurno biti čudno na početku, a moglo bi i rezultirati neugodnim situacijama ako korisnici ne budu gledali što stišću.

Ovo je samo jedna od promjena koju će donijeti iOS 17. Podsjetimo, početkom lipnja, Apple je na svojoj developerskoj konferenciji predstavio novu verziju operativnog sustava, koja će donijeti pregršt novih mogućnosti, ali i napokon ispraviti greške u "automatskom ispravljanju" koje su godinama mučile korisnike.

Kopirati
Drag cursor here to close