Mostar gRMi

Kongres mladih inženjera u Mostaru

Na ovom četverodnevnom događaju prisustvovat će studenti iz Mostara, Podgorice, Zagreba, Ljubljane, Graza i Temišvara.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 10. 2017. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta „Džemal Bijedić”- BEST Mostar organizira međunarodni Kongres mladih inženjera “Mostar gRMi” koji će se održati u Mostaru od 19. do 22. listopada 2017.godine.

Kongres mladih inženjera je događaj koji se organizira dva puta godišnje, a cilj mu je da skuplja studente tehničkih znanosti širom Europe u svrhu razgovaranja o aktualnim temama unutar organizacije, pripremanja studenata za nadolazeće događaje, te zbližavanje studenata unutar regije.

Također, studenti će imati priliku da slušaju razne treninge o soft-skills od strane stručnih trenera iz organizacije.

Na ovom četverodnevnom događaju prisustvovat će studenti iz Mostara, Podgorice, Zagreba, Ljubljane, Graza i Temišvara.

Ovaj događaj, pored navedenih prilika o stjecanju komplementarnog znanja, predstavlja priliku za upoznavanje raznih kultura i radnih metoda korištenih na raznim univerzitetima. Kroz kulturno-socijalni aspekt samog događaja  sudionici će imati priliku da upoznaju Mostar u najboljem svjetlu.

BEST Mostar ima čast da treći put u svom postojanju organizira Kongres mladih inženjera u 6 godina postojanja.

Na ovaj način BEST Mostar želi da doprinese komplementarnom obrazovanju studenata i nauči studente europskom načinu razmišljanja.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology), koja djeluje na 94 univerziteta u 32 države Europe.

To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta sa budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja različitih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Kopirati
Drag cursor here to close