Inženjersko natjecanje

Natjecanje mladih inženjera u organizaciji BEST Mostar

Sci-Tech / Flash | 21. 04. 2016. u 09:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u četvrtak na Građevinskom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' organizirano Lokalno inženjersko natjecanje EBEC – Mostar.

''Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije, Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja određenog problema), po osam timova, timovi su klasificirani od po četiri natjecatelja. Pobjednici imaju praliku da znanje i vještine stečeno na fakultetima, odnosno Univerzitetu Džemal Bijedić prenesu u Podgorici 5. svibnja na regionalnom natjecanju'', rekla je za Bljesak.info Dalila Kero PR u organizaciji BEST, dodajući da je njihova vizija i misija da studente spoje s kompanijama i samim univerzitetima, a to postižu pomoću ovog natjecanja'.

Best je ranije za medije priopćio kako ovaj događaj ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći Građevinskog fakulteta, kao i Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta 'Džemal Bijedić', te drugih partnera kao što su: Infobip, Atlantbh, Alfa therm, Spark.

Inače, BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije

Kopirati
Drag cursor here to close