Nakon oluje

Elon Musk nudi pomoć: Tesla može obnoviti opskrbu struje Porto Rica

Osnivač Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, rekao je da vjeruje da, pomoću baterija i solarne energije, može ponovno izgraditi opskrbu struje Porto Rica.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 10. 2017. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk objavio je na Twitteru u četvrtak: "Teslin tim je za mnoge manje otoke diljem svijeta izgradio mnogo solarnih postrojenja, te isto može učiniti za Porto Rico. Takva odluka je u rukama vlade Porto Rica, PUC-a (Komisije za javne usluge), onih na koje će to utjecati, te, najvažnije, građana Porto Rica."

Tesla je već, kako je Musk istaknuo, radila na sličnim projektima na manjim otocima poput Američke Samoe i Havaja, izvještava The Hill, a prenosi Zimo.co.

Oba otoka imaju mnogo manju populaciju od one na Porto Ricu. Međutim, Musk je uvjeren da se projekt može povećati kako bi zadovoljio potrebe većeg otoka.

Trenutačno samo 10 posto stanovnika Porto Rica ima pristup struji. Ricardo Rosselló, guverner Porto Rica, rekao je u ponedjeljak da bi ponovno uspostavljanje struje moglo trajati mjesec dana, a i tada će struju imati samo svako četvrto domaćinstvo.

Rješenje koje nudi Tesla predstavlja dugoročnu opciju. Kako bi odmah Porto Ricu pružila dodatne izvore energije, ta je kompanija već poslala stotine svojih Powerwall baterija.

Kopirati
Drag cursor here to close