Kongres mladih inženjera

BEST Mostar organizira Kongres mladih inženjera 'staRMo'

Sci-Tech / Flash | 13. 10. 2016. u 08:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentska organizacija BEST Mostar organizira Kongres mladih inženjera pod nazivom staRMo. Kongres će se održavati u razdoblju od 20. do 23. listopada 2016. godine, u prostorijama hotela “Medium” te prostorijama Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar.

Sudionici Kongresa će pored Univerziteta Džemal Bijedić, biti smješteni u Hotelu Medium, gdje će se održavati edukacija članova. Ono što je zanimljivo za ovaj Kongres jeste to što ima za jedan od ciljeva da spoji studente kako iz različitih gradova, tako i iz različitih država u cilju boljeg upoznavanja, razmjene iskustava, i poboljšavanja soft skillsa kroz treninge.

Također, ovaj kongres je izvrsna prilika da se promovira Mostar i njegova kultura, da upoznamo članove sa tradicijom Hercegovine i običajima, te da se predstavi što je to što Mostar svrstava u jedan od najljepših gradova Europe, pa čak i šire.

Ovaj događaj BEST Mostar organizira po drugi put u pet godina postojanja. Događaj ove magnitude je iziskivao mnogo rada i posvećenosti kako bi se Mostar predstavio u najboljem svijetlu na internacionalnom tlu.

"staRMo" je ujedno treći događaj u organizaciji BEST Mostara u 2016. godini, a drugi događaj koji ima fokus i na internacionalnoj razini. Pored mostarskih studenata - članova lokalne BEST grupe - koji će nazočiti trening sesijama i diskusijskim grupama, BEST Mostar se pobrinuo da ove godine na događaju nazoče studenti iz raznih krajeva Europe. Tako će na ovom događaju sudjelovati i 50 studenata iz 6 lokalnih BEST grupa i to studenti iz Graca, Ljubljane, Temišvara, Maribora, Novog Sada i Zagreba.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta sa budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Kopirati
Drag cursor here to close