Tako kažu brojke

iPhone najprodavaniji pametni telefon u premium segmentu

Prema već zastarjeloj definiciji, u premium segment spadaju pametni telefoni za koje je potrebno izdvojiti više od 400 dolara.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 06. 2022. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema recentnom izvješću Counterpoint Researcha, Apple u prvom kvartalu ove godine ima tržišni udio od 62 posto u globalnom segmentu premium pametnih telefona, odnosno onih koji su skuplji od 400 dolara.

Drugim riječima, dva od svaka tri pametna telefona prodana iznad 400 dolara, bili su iPhonei. Kako navode podaci, u prvom kvartalu 2022. godine, 23 posto kupaca premium segmenta odlučilo se za kupnju iPhonea 13, 13 posto njih izabralo je Pro Max inačicu, dok je Pro verzija bila odabir za njih devet posto.

Na četvrtom se mjestu nalazi iPhone 12 kojeg je izabralo osam posto kupaca, dok se na petom mjestu ponosno smjestio Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, kao najprodavaniji Android telefon u premium segmentu.

Budući da se u premium segment svrstavaju telefoni skuplji od 400 dolara, to ujedno znači da i neki uređaji srednje klase mogu ući u tu kategoriju, poput, primjerice Samsung Galaxy A53 5G modela, koji je popularan izbor brojnih korisnika, javlja Bug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close