Ukljućujuči i iPhone 6s i SE

iOS 14 bi trebali dobiti mobilni uređaji koji podržavaju i iOS 13

Novi izvještaj vezano uz uređaje koji će dobiti podršku za iOS 14 navodi kako na novu inačicu mobilnog operacijskog sustava mogu računati i vlasnici starih iPhone 6s i iPhone SE telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 01. 2020. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnike mobilnih telefona često zanima koliko će njihov uređaj dobivati nadogradnje operacijskog sustava.

Kod Android uređaja nikad se ne zna, iako Google nudi višegodišnju podršku mnogi proizvođači jeftinijih modela izbace tek jednu, a nerijetko ni jednu nadogradnju OS-a.

Vlasnici iPhone i iPad uređaja u znatno su boljoj poziciji po tom pitanju. Oni znaju da će Apple barem par godina softverski održavati njihove uređaje.

Možda nadogradnjom neće dobiti najnovije značajke jer iste zahtijevaju i određeni hardver kojeg u starijim modelima nema, ali onaj softverski dio kolača bit će pokriven.

Novi izvještaj navodi kako se nadogradnji na iOS 14 mogu nadati čak i vlasnici pet godina starog iPhonea 6s. Naravno kako je iPhone SE, najmoćniji 4“ telefon na svijetu, stigao godinu dana kasnije i njegovi bi vlasnici trebali dobiti nadogradnju na iOS 14, javlja Bug.

Točnije novi iOS 14 prema izvoru (iphonesoft.fr) trebao bi stići na 14 starih iPhonea, jedan iPod i devet iPada. Koji su to modeli možete vidjeti u tablici.

Ukratko, svi Appleovi mobilni uređaji koji imaju noviji čip od A8 i A8X na popisu su za nadogradnju na iOS 14. Shodno tomu, iPad mini 4 i iPad Air 2 prvi su uređaji koji neće prijeći s iOS-a 13 na noviji.

Podsjetimo, iOS 14 bit će predstavljen na ovogodišnjoj WWDC konferenciji za developere koja se održava u lipnju, a u opticaj će krenuti par mjeseci kasnije, tijekom rujna 2020.

Stoga sve gore navedeno još uvijek je podložno promjenama, pa gore navedene podatke uzmite s malom zadrškom.

Kopirati
Drag cursor here to close