Nakon HongMengOS i ARK OS

Huawei zaštitio nazive - LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink

Nakon zaštite naziva HongMengOS i ARK OS, Huawei je odlučio zaštiti i dodatne - LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 07. 2019. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei je krajem svibnja zaštitio nazive HongMeng OS i ARK OS pod kojim će u dogledno vrijeme lansirati vlastiti operacijski sustav za mobilne, IoT i druge uređaje, uključujući i automobile. No kako svaki operacijski sustav treba i aplikacije te servise koji će s njim raditi ovih je dana Huawei zaštitio i dodatne nazive pri agencijama EUIPO i UKIPO.

Prema izvoru Huawei je zaštitio nazive LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink. Navedeni bi trebali biti upotrijebljeni prilikom imenovanja tvrtkinih novih aplikacija i servisa kojima će zamijeniti postojeće, „zapadnjačke“ aplikacije i servise. Pritom se dakako misli na aplikacije Facebook, WhatsApp, Instagram te Google kao servis, javlja Bug.hr.

Shodno nazivima Huawei najvjerojatnije radi na vlastitim aplikacijama za chat, poruke i servisima iz domene telekomunikacija. Razlog tomu je upitna budućnost oko korištenja Facebooka i Googleovih servisa, ako se ponovno zaoštre političko-trgovački odnosi između Kine i SAD-a.

Podsjetimo, CEO tvrtke, Ren Zhengfei, je nedavno za francuski časopis LePoint, izjavio kako im je dugoročni plan manje ovisiti o Googleu.

Huawei stoga radi na tome da njegov operacijski sustav bude cijelovit ekositem, koji bi korinsicima ponudio sve što im prema njihovom mišljenju treba na njihovim uređajima.

Kopirati
Drag cursor here to close