Preuzimanje tržišta

Huawei u 18 mjeseci planira proizvesti više od 2 milijuna 5G baznih stanica

Huawei želi biti lider u 5G tehnologiji, a kompanija je do sada potpisala ugovore u više od 50 zemalja diljem svijeta za izgradnju i implementaciju 5G mreže.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 08. 2019. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei će do kraja ove godine proizvesti oko 600.000 5G baznih stanica, a sljedeće godine dodatnih najmanje 1,5 milijuna 5G baznih stanica, izjavio je Ren Zhengfei, osnivač Huaweija.

Kompanija planira takvu proizvodnju unatoč ograničenjima pristupu tržištu SAD-a.

''U Huaweiju nemamo želju za ničim osim za isporukom kvalitetnih tehnoloških proizvoda našim kupcima. Desetljećima smo gradili sustav, ulagali u njega, širli poslovanje i borili se na tržištu. Godišnje trošimo 15 do 20 milijardi dolara samo na istraživanje i razvoj novih tehnologija, stoga vjerujemo da kad je pitanje o tehnologiji – Huawei zaslužuje biti svjetski lider“, izjavio je Zhengfei, javlja Zimo.co.

Zhengfei je potvrdio da Huawei ima kompletnu tehnologiju za proizvodnju 5G baznih stanica i da u tom dijelu ne ovisi o drugim proizvođačima.

Huawei je neprikosnoveni svjetski lider kad je 5G mreža u pitanju. Kompanija je do sada potpisala ugovore u više od 50 zemalja diljem svijeta za izgradnju i implementaciju 5G mreže.

Inače, u izvješću o globalnoj viziji za industriju, Huawei predviđa da će do 2025. godine na svijetu biti implementirano više od 6.5 milijuna 5G baznih stanica dok će se naprednom mrežom nove generacije koristiti gotovo 3 milijarde korisnika interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close