Preuzimanje aplikacija

Huawei napravio odličnu konkurenciju App Storeu i GPlay-u

U AppGalley svakog tjedna dolazi oko 5000 novih aplikacija, a Huawei posebnu pozornost posvećuje suradnji s lokalnim developerima.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 11. 2020. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako Huaweijev AppGallery postoji tek oko godinu i pol, uspio se nametnuti kao treća trgovina aplikacija i postati konkurencija Googleovoj i Appleovoj trgovini aplikacijia. Tome u prilog ide i činjenica da novi Huaweijevi uređaji koriste isključivo AppGallery kao primarni izvor aplikacija.

No, Huaweije je pokazao da se s intenzivnom suradnjom s lokalnim developerima može brzo doći do velikog broja različitih aplikacija za korisnike. Tako su i hrvatski developeri aktivni u izradi aplikacija za AppGallery.

Tako su nedavno pristigli George Erste Banke i HEP-ov m-hepi, kao i nekoliko inovativnih domaćih aplikacija. Među njima je i Sportyn, specijalizirana aplikacija za promociju, identifikaciju i selekciju vrhunskih sportaša, Book&Zvook, aplikaciju koja omogućuje slušanje sve popularnijih audio knjiga na hrvatskom jeziku, kao i Pričalica, najpopularnija domaća aplikacija za roditelje, prenosi Zimo.

Pričalica omogućuje roditeljima da za svoju djecu kreiraju posebne priče. U aplikaciji je moguće personalizirati audio priče s imenom djeteta, a u ponudi je preko 50 različitih bajki i priča za djecu kojima je moguće odlazak na spavanje učiniti lakšim.

Kompanija je za svoje korisnike pripremila i posebnu ponudu. Svim kupcima FreeBuds Pro slušalica u aplikaciji Book&Zvook poklanjaju novu knjigu poznatog znanstvenika Igora Rudana „Očekujući vatre“ koja donosi njegova razmišljanja o izazovima 21. stoljeća.

Kako bi preuzeli audio knjigu, korisnici trebaju preuzeti Book&Zvook iz AppGallery trgovine i registrirati se sa svojom mail adresom. Nakon toga, u postavkama je potrebno odabrati „Iskoristi promo kod“ te unijeti serijski broj svojih novih FreeBuds Pro bežičnih slušalica (nalazi se na pakiranju). Knjiga „Očekujući vatre“ potom će ih dočekati u njihovoj audioteci.

U trgovini su otprije dostupne brojne aplikacije koje su dobro poznate hrvatskim korisnicima. U AppGallery-ju je moguće pronaći važne aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a, a tu je i napredna bankarska aplikacija Erste Banke – Keks Pay.

Osim banaka, u trgovini su i aplikacije domaćih medija – Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, 24 sata, Index-a, Dnevnika, Otvorenog radija, N1 TV-a, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, MAXtv-a, Bonbona, A1, Tomata, Tele2 i Optima telekoma. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

Kako su istaknuli iz Huaweija, u AppGallery u prosjeku stiže 5.000 aplikacija na tjedan, pokrivene su sve kategorije, a u planu je nastaviti intenzivnu suradnju s developerima diljem svijeta i korisnicima omogućiti izbor između još više aplikacija.

Kopirati
Drag cursor here to close