Navigacija

Hoćemo li uskoro uz Google i Apple imati i Facebook Maps?

U sklopu Facebooka, "snaga" Mapillaryja najbolje će se ogledati u opciji Facebook Marketplace, jer će omogućiti korisnicima da dobiju preciznije informacije gdje se neka tvrtka nalazi i kako doći do nje.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 06. 2020. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook je tijekom proteklih godina često kupovao male tvrtke s dobrim i zanimljivim rješenjima te ta rješenja ugrađivao u svoje najpoznatije aplikacije. No, posljednja u nizu kupovina mogla bi ga staviti uz bok s najvećim svjetskim igračima - Googleom i Appleom.

Naime, Facebook je kupio švedski startup Mapillary, koji koristi naprednu tehnologiju za stvaranje točnih i pouzdanih zemljopisnih karata.

Od prvog dana Mapillary je bio predan izgradnji globalne platforme koja bi omogućila svima da dobiju slike i podatke koje trebaju kako bi mogli stvarati još bolje karte. Danas možemo objaviti kako je Mapillary postao dio Facebooka ne bi li pridonio njihovim nastojanjima za otvoreno mapiranje, stoji u objavi koju potpisuje jedan od suosnivača, Jan Erik Solem.

Kako je pojasnio, dvije tvrtke dijele zajednički cilj izgradnje alata i tehnologija kojima bi se poboljšale karte kroz kombinaciju strojnog učenja, satelitskih snimki i partnerstva s drugim kartografima.

Mapillary u izradi svojih karata ne koristi samo najmoderniju tehnologiju, već i više od milijardu fotografija koje su na njihovim stranicama učitali korisnici kako bi pomogli u stvaranju iscrpnijih karata, javlja Zimo.

Takve karte, nastale kombinacijom tehnologije i širokih masa, omogućavaju bolje procjenjivanje pojave gužvni na pojedinim cestama, radova ili jednostavno ritma na semaforima.

U sklopu Facebooka, "snaga" Mapillaryja najbolje će se ogledati u opciji Facebook Marketplace, jer će omogućiti korisnicima da dobiju preciznije informacije gdje se neka tvrtka nalazi i kako doći do nje. Naime, trenutno Facebook koristi kombinaciju Googleovih i Appleovih karata koje ne moraju uvijek biti ažurirane i precizne.

U kombinaciji s gomilom korisničkih podataka koje Facebook prikuplja, stvaranje preciznih karata u stvarnom vremenu moglo bi ga uvesti u ravnopravnu utrku s najvećim svjetskim igračima poput Googlea i Applea.

Kopirati
Drag cursor here to close