Ozbiljan problem

Google Pixel 2 XL ima ozbiljan problem sa zaslonom?

Novi flagship pametni telefoni iz Googlea imaju, čini se, poprilično ozbiljan problem sa zaslonima…
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 10. 2017. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pametni telefon Google Pixel 2 XL mnogi su stručnjaci proglasili jednim od najboljih ove godine, recenzije su bile više nego pozitivne, što zapravo i ne čudi, jer Google je sam sebi postavio poprilično visoke standarde.

Nažalost, izgleda da priča nije baš tako bajkovita, jer sve više korisnika smartphonea Pixel 2 XL prijavljuje probleme sa zaslonom. I to vrlo ozbiljne probleme, jer radi se o takozvanom “burn-in” efektu zaslona, koji potencijalno “pogađa” velik broj uređaja, što dokazuje i priopćenje iz Googlea, prema kojem “vrlo ozbiljno istražuju prijavljene probleme”.

Što je ustvari “burn-in”? Iako je termin sugestivan i mnogi misle da se radi o “pregrijavanju zaslona” ili nečem sličnom, u stvarnosti ništa nije “spaljeno” niti se radi o pregrijavanju samog uređaja (zaslona), kao što bi se to dalo zaključiti iz naziva, piše Zimo.co.

Riječ je o deformaciji zaslona u reprodukciji i prikazu boja, odnosno trajnom nedostatku koji se manifestira tako da dio (u najvećem broju slučajeva) ili cijeli zaslon (poprilično rijetko) ne prikazuje boje, nego je jednostavno “mrtav”. Ne treba posebno napominjati kako je takav zaslon neupotrebljiv.

Što se tiče ovog konkretnog slučaja vezanog uz Google Pixel 2 XL, već je ranije bilo prijava korisnika koji su se žalili na mutne boje ili “zrnatu reprodukciju” kod uvjeta slabijeg osvjetljenja, a sada je jasno da je problem mnogo ozbiljniji.

Tako Alex Dobie s portala Android Central donosi fotografiju svog smatrphonea Google Pixel 2 XL kojem je nakon samo sedam dana korištenja donji dio zaslona u potpunosti siv upravo zbog “burn-in” efekta. Dobie nije jedini koji je prijavio probleme sa zaslonom, iako nije poznat točan broj problematičnih uređaja, očigledno nije malen.

Moglo bi se čak raditi o kompletno defektnoj seriji Google Pixel 2 XL, što bi, ne treba sumnjati, za Google predstavljalo istinsku katastrofu.

Stručnjaci tvrde kako su OLED zasloni posebno osjetljivi na “burn-in”, poglavito nakon intenzivnijeg korištenja, no ovdje se radi o potpuno novim uređajima i bit će vrlo zanimljivo pratiti što će zaključiti Google nakon istrage koju su najavili.

Već samo priznanje da pokreću istragu mnogim je analitičarima vrlo jasan znak da se ovdje radi o velikom problemu isto tako velikih razmjera.

Zaslon Pixela 2 XL dizajniran je naprednom POLED tehnologijom, koja uključuje QHD+ rezoluciju i mnoge druge napredne karakteristike.

''Sve svoje uređaje testiramo vrlo detaljno prije puštanja u produkciju. Što se tiče ovog slučaja, vrlo ozbiljno istražujemo probleme'', stoji u priopćenju koje je Google poslao na upit portala The Verge.

Kopirati
Drag cursor here to close