Borba s konkurencijom

Google izbacuje jeftinije flagship pametne telefone

Prije službenog eventa na kojem će Google objaviti sve detalje o Pixelu 6 i modelu 6 Pro, na mreži su se pojavile informacije o cijeni ovih uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 10. 2021. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na to za koji se model flagshipa pametnih telefona odlučili, jedno je sigurno - nećete proći jeftino. Najjači modeli popularnih proizvođača mobilnih telefona stoje i više od tisuću dolara pa se mnogi odlučuju za uređaje srednje kategorije koji su osjetno jeftiniji, a pružaju odlične opcije kakve zadovoljavaju potrebe većine prosječnih korisnika.

Svoj novi flagship sutra bi trebao predstaviti Google te je manje-više poznato sve što možemo očekivati od modela Pixel 6 i Pixel 6 Pro.

Ono što i dalje nije poznato, to je cijena ovih uređaja te su na mreži do sada objavljene neke glasine prema kojima bi model Pixel 6 trebao stajati između 749 i 850 dolara, dok bi se za model Pro trebalo izdvojiti između 1049 i 1099 dolara, javlja Zimo.

Ipak, nove i neslužbene informacije govore kako bi se ekipa iz Googlea mogla odlučiti na taktiku čiji cilj nije velika profitna marža, već osvajanje što većeg udjela na tržištu, što znači da bi njihovi telefoni trebali biti cjenovno pristupačniji i samim time zanimljiviji većem broju korisnika.

Cijena Pixela 6, prema informacijama koje su prenijeli na Phone Areni tako bi mogla iznositi 599 dolara (za model sa 128 GB memorije), dok bi cijena Pro modela mogla iznositi 900 dolara.

Pixel 6 ima 6,4-inčni ekran frekvencije osvježavanja 90 Hz, dok Pro model ima 6,7-inčni ekran frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Oba modela imaju istu glavnu i širokokutnu kameru, dok Pro model ima još i 4x telefoto kameru.

Ono po čemu će ovi telefoni biti jedinstveni, i za Google, ali i u odnosu na konkurenciju, jest što će ih pokretati Googleovi čipovi Tensor.

To će biti prvi Googleovi čipovi u pametnim telefonima te će biti zanimljivo vidjeti kako se Tensor može nositi s najjačim Snapdragonima i Appleovim procesorima koji pokreću iPhone.

 

Kopirati
Drag cursor here to close