Godina i pol

Google će Chrome održavati za Windowse 7 do sredine 2021. godine

Google se povodom skorog kraja podrške za Windowse 7 oglasio po pitanju održavanja Chrome preglednika – nove inačice stizat će minimalno do sredine 2021. godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 01. 2020. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft će nakon sutrašnjeg dana službeno prestati pružati podršku za Windowse 7. U utorak 14. siječnja 2020. Windowsi 7 će kroz Patch Tuesday program primiti zadnje patcheve i biti poslani u zasluženu mirovinu.

Dio korisnika, posebice oni poslovni koji i dalje koriste softver koji nije u potpunosti ili uopće kompatibilan s Windowsima 10 nastavit će koristi Windowse 7 i dalje. Ako žele nastaviti primati zakrpe za otkrivene sigurnosne propuste morat će, uz plaćanje, ugovoriti uslugu Extended Security Update, javlja Bug.

Kućni korisnici zasigurno se neće odlučiti na plaćanje već će Windowse 7 nastaviti koristiti bez daljnjih sigurnosnih zakrpi. No, ono što bi moglo zabrinuti kućne, ali i poslovne korisnike jest koliko će proizvođači njihovih omiljenih aplikacija nastaviti podržavati Windowse 7.

Po tom pitanju prvi se oglasio Google, koji je proizvođač najpopularnijeg Internet preglednika – Chromea. Prema trenutnim podacima, korisnici ovog preglednika nemaju brige do sredine 2021. godine, točnije do 15. srpnja 2021. Do tog datuma Google je obećao kako će Chrome biti ažuriran i za Windowse 7, nakon toga – možda.

Mozilla čiji je Firefox drugi najpopularniji Internet preglednik u svijetu za sada se nije oglasila po ovom pitanju. No vjeruje se kako će i ona nastaviti održavati i Firefox za Windowse 7, jer u svojoj ponudi odavno ima i Firefox ESR inačicu, koja je sve do 52.9 inačice podržavala i prastari Windows XP. Sličan tretman se očekuje i za Windowse 7.

Kopirati
Drag cursor here to close