Skoro pa identičan

Gionne - mobitel identičan iPhoneu koji košta 80 dolara

Zahvaljujući Gionee 13 Pro pametnom telefonu, kineski korisnici koji si ne mogu priuštiti popularni iPhone 13, moći će barem kupiti uređaj koji mu nalikuje.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 01. 2022. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski proizvođač pametnih telefona Gionee, predstavio je svoj novi pametni telefon koji će korisnicima pružiti atraktivni dizajn iPhonea 13 za svega oko 80 dolara.

Gionee 13 Pro ima 6,26-inčni LCD HD+ zaslon s prepoznatljivim notchom na vrhu u kojem se nalazi prednja kamera od 5 MP, koja će korisnicima služiti i za otključavanje telefona licem, budući da nema senzor otiska prsta.

Na stražnjoj strani nalazi se sustav dvostrukih kamera od 13 MP, koji je očito napravljen na nalik onome na iPhoneu 13. Gionee 13 Pro pogoni poprilično nepoznati Unisoc T310 SoC, koji je svjetlo dana ugledao još 2019. godine.

Početna verzija kineskog iPhonea 13 dolazi s 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, dok ona najjača dolazi s jednakom količinom RAM-a, ali 128 GB interne memorije. Tu je i baterija kapaciteta 3.500 mAh koja se puni pomoću USB-C priključka, no bez podrške za brzo punjenje, što je, s obzirom na cijenu, sasvim očekivano, javlja Bug.

Valja istaknuti i da će se softver uređaja temeljiti na HarmonyOS-u te da će dolaziti u četiri boje – plavoj, zlatnoj, ljubičastoj i crnoj. Prema pisanju Gizmochine, Gioneeovi telefoni nisu godinama izašli na globalno tržište, pa tako vjerojatno neće ni ovaj.

Kopirati
Drag cursor here to close