Onemogućen uvid

FBI muči enkripcija na mobilnim uređajima

Glavni direktor FBI-ja požalio se kako enkripcija mobilnih uređaja njegovim agentima onemogućuje uvid u podatke na 6.900 različitih uređaja važnih za različite istrage.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 10. 2017. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iskoristivši Međunarodnu konferenciju šefova policija iz cijelog svijeta koji se održava u Philadelphiji, direktor američkog FBI-ja, Christopher Wray, požalio se kako njegovi agenti muku muče s enkripcijom na pametnim telefonima.

Enkripcija čitavog uređaja opcija je koja će zaštiti podatke korisnika u slučaju krađe uređaja, no može predstavljati smetnju agencijama za borbu protiv kriminala i terorizma kao što je FBI, piše Bug.hr.

Wray ističe kako je 6.900 mobilnih uređaja i dalje zaključeno jer su njihovi uhićeni vlasnici odbili dati lozinku za otključavanje uređaja, a proces njihova otključavanja nije uspio.

Zaplijenjeni uređaji dio su istrage o raspačavanju opojnih sredstava, krijumčarenja ljudi, terorizmu, bandama, organiziranom kriminalu i drugim vrstama kriminala.

Wray zaključuje kako je potrebno pronaći nekakav balans između zaštite privatnosti korisnika putem enkripcije i alata koji će agencijama dati mogućnost zaštite javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close