Umjesto Libre

Facebookova kriptovaluta zvat će se Diem

Projekt nekada poznat kao Libra dobio je novo ime, a promjena naziva kriptovalute dolazi zajedno s objavom kako se sprema njezino službeno pokretanje početkom sljedeće godine
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 12. 2020. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebookova kriptovaluta Libra, koja je od prvih najava, čak i prije nego je lansirana, promijenila mnoga svojstva i postala stablecoin vezan uz dolar, ipak se neće pojaviti pod tim imenom.

Početkom tjedna iz Facebookove udruge Libra Association objavili su kako će i sama udruga i kriptovaluta nositi novo ime – Diem.

Ovo ime, inače akuzativ latinske riječi dies (dan), trebalo bi obilježiti "novi dan" za ovaj projekt, javlja Bug.

Od sada će, dakle, za pokretanje novog sustava digitalnih plaćanja na Facebooku i njegovim mobilnim aplikacijama biti zadužena organizacija Diem Association, a jednom kada se pojavi, digitalna će se valuta zvati Diem.

Misija im je donijeti novi, sigurni, i jednostavni način za digitalni prijenos novca koji će plaćanja izvršavati trenutačno, jeftino i na platformama koje su pristupačne velikom broju korisnika.

Potvrđeno je kako se trenutačno radi na dobivanju svih regulatornih dozvola i da traju pripreme za lansiranje kriptovalute u javnost, baš kao što se to nedavno moglo neslužbeno doznati.

Iz Diema su objavili i kako je popunjen menadžerski tim koji će biti zadužen za vođenje projekta.

Procjenjuje se kako je preimenovanje Libre u Diem među ostalim i pokušaj da se cijeli projekt "odvoji" od Facebooka, odnosno da ga manje ljudi asocijativno povezuje s društvenom mrežom.

Isto tako Diem Association će biti operativno odvojen od Facebooka kako bi kriptovaluta imala veću nezavisnost i, vjerojatno se u vodstvu nadaju, nešto veći kredibilitet u javnosti od Zuckerbergove kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close