Marc Benioff

"Facebook je nova cigareta - izaziva ovisnost i loš je za nas''

''Vjerojatno bi trebalo razbiti Facebook jer imaju neopravdan utjecaj kao najveća društvena mreža na svijetu'', smatra Marc Benioff.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 01. 2020. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ideja o "razbijanju" Facebooka na nekoliko manjih tvrtki koje će biti lakše zakonski regulirati, nije nova. Američki političari sve češće pozivaju na takvo rješenje kako bi se obuzdao Facebookov rast i monopol na tržištu.

Njihovom se pozivu pridružio i Marc Benioff iz softverskog giganta Salesforcea koji je Facebook usporedio s "novim cigaretama za društvo".

Pa možete vidjeti da je Facebook nova cigareta našeg društva. On je nešto što nužno mora biti regulirano, rekao je Benioff u intervjuu za CNN.

Okomio na Facebook, ali i njegovog osnivača Marka Zuckerberga, javlja Zimo.

Sigurno im nije baš bitna istina u oglašavanju. To su čak i sami rekli. Zato smo trenutno zaista u krizi povjerenja, kad najveći igrači ne mogu sami reći da je povjerenje naša najvrjednija vrlina, rekao je Benioff te dodao kako očekue "temeljnu rekoncptualizaciju Facebookove uloge u svijetu".

Ovo nije prvi put da Benioff istupa protiv Facebooka. Prije nekoliko mjeseci pozvao je Facebook da preuzme odgovornost za sadržaj koji je objavljen na toj društvenoj mreži.

Facebook je izdavač i trebali bi biti odgovorni za propagandu na svojoj platformi. Moramo zakonski odrediti neke standarde. Facebook je nova cigareta - izaziva ovisnost i loš je za nas, a privlači našu djecu, napisao je na svom Twitteru.

Kupuju druge kompanije i spajaju podatke... Vjerojatno bi trebalo razbiti Facebook jer imaju neopravdan utjecaj kao najveća društvena mreža na svijetu, dodao je.

Iako prijedlog ima sve više pobornika, za sad američki regulatori nisu napravili nikakve konkretne poteze kako bi ga realizirali, a sigurno je da Facebook ne bi pristao na takvo rješenje bez borbe.

Kopirati
Drag cursor here to close