Tko zna - zna!

Bill Gates najavio kraj pandemije - 2021. u razvijenim zemljama!

Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD-u rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 08. 2020. u 08:03 Bljesak.info / Tportal

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suosnivač Microsofta Bill Gates procjenjuje da će pandemija koronavirusa za 'bogati svijet' biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostale trajati duže

'Inovacije u dijagnostici, terapijama i cijepljenju su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom dijelu svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a ostatak svijeta do kraja 2022. godine', izjavio je Gates, u razgovoru za magazin Wired.com.

Gates financira medicinsko istraživanje i programe za cjepiva putem Zaklade Bill & Melinda Gates. Svjestan je da je pandemija sve zemlje svijeta vratila nekoliko godina unazad kada je riječ o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, dječje paralize...

Kritizirao je američki sustav testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom.

Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD-u rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski. Gates vjeruje da će cjepivo biti razvijeno, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći pomoći samo bogatijim zemljama.

Kopirati
Drag cursor here to close