Zaobilaženje glasina

Appleu je odobren patent koji otkriva kakav bi uređaj mogli predstaviti u budućnosti

Na internetu možemo pročitati različite glasine oko uređaja koje Apple priprema, a iz kompanije, naravno, o tome ne govore.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 02. 2023. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godinu dana mrežom su kružile različite glasine oko Appleovih uređaja sa savitljivim ekranima - prvo se spominjao iPhone pa savitljivi tablet, dok su neki analitičari govorili kako bi to mogao biti prijenosnik s ekranom koji se može saviti.

Nije isključeno kako u Appleu razmišljaju o sva tri uređaja i kako su napravili neke njihove rane prototipove, no koji će se od njih zaista pojaviti na tržištu, to nije poznato.

Ipak, zahvaljujući patentu koji je ovaj tjedan odobren Appleu, ipak znamo nešto više o njihovim planovima, javlja Zimo.

Opisana tehnologija patenta

U patentu je opisana tehnologija koja omogućuje korištenje neke vrste virtualnih tipki na kućištu uređaja, odnosno opcijama gadgeta moglo bi se upravljati dodirivanjem okvira samog uređaja, a ne ekrana.

Dakle, povlačenjem prsta po bočnoj strani uređaja gore ili dole, zvuk bi se mogao pojačati i stišati, dok bi se dodirom na određeni dio telefona aktivirao okidač pri fotografiranju.

Ono što je posebno zanimljivo vezano uz taj patent jest da je uz njega prikazana fotografija uređaja sa savitljivim ekranom koji može biti telefon ili tablet. Dakle, više uopće nije pitanje hoće li Cook i ekipa predstaviti svoj uređaj sa savitljivim ekranom, već hoće li to biti telefon ili tablet i kada će to biti.

Ako ćemo vjerovati glasinama, to neće biti ove godine, već sljedeće ili, ovisno o razvoju i testiranju, 2025. godine.

Uređaj nad uređajima

S obzirom na to da ovakvi uređaji i ekrani i dalje nisu usavršeni (iako je tehnologija sve bolja), Cook do sada nije htio napraviti uređaj u kojem će morati pristati na kompromise oko kvalitete ekrana i slično.

Samsung je bio prvi koji je probio led na ovom tržištu (ako ne računamo uređaj kineske tvrtke Royole koji nije privukao previše pažnje), a njegov primjer slijedile su i druge mobilne kompanije poput Huaweija, Xiaomija, Oppa i brojnih drugih.

Sa svakom novom generacijom ti su telefoni sve bolji, a čini se kako je sad red došao i na Apple te će biti zanimljivo vidjeti kakav će uređaj predstaviti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close