S jednim novitetom

Stiže najjači i najskuplji iPhone

Čini se kako ovaj telefon neće zamijeniti model iPhone Pro Max, već će biti kategoriju iznad njega.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 02. 2023. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasine o novom modelu Appleova telefona koji će se prodavati kao iPhone Ultra mrežom kruže već neko vrijeme, a zahvaljujući poznatom analitičaru Marku Gurmanu, sada smo saznali neke nove detalje.

Ovaj uređaj, prema trenutačnim planovima Cookove kompanije, možemo očekivati najranije sljedeće godine, odnosno u rujnu 2024. i trebao bi se prodavati u okviru serije iPhone 16.

U Appleu su prvo razmišljali o modelu Ultra koji će zamijeniti model Pro Max, no čini se kako su u međuvremenu promijenili mišljenje te će se Ultra prodavati zajedno s modelima Pro i Pro Max, pri čemu će on biti najjači uređaj u ponudi, a time i - najskuplji, javlja Zimo.

Kako bi takav uređaj trebao izgledati i kakve će sve dodatne premium opcije donijeti, još nije poznato i u tome razmišljaju i u samom Appleu. Gurman podsjeća na nedavne izjave prvog čovjeka kompanije Tima Cooka koji je analitičarima rekao kako je iPhone postao tako važan i integralan dio ljudskih života da su spremni platiti koliko treba kako bi dobili najbolji uređaj u kategoriji.

Ono što možemo očekivati od modela Ultra jest još veći ekran u odnosu na model Pro Max, zatim još jači procesor i bolje kamere, no spomenuo je i jedan veliki novitet: Postoji mogućnost još nekih opcija usmjerenih budućnosti, poput konačnog odbacivanja utora za punjenje, komentirao je Gurman.

O takvom potpuno bežičnom iPhoneu, odnosno uređaju koji neće imati nikakvih utora (izlaz za slušalice odavno je izbačen, a čini se kako bi sljedeći na redu mogao biti utor za punjenje pa bi se iPhone punio samo bežično i više ga se ne bi povezivalo, odnosno punilo putem kabela) informacije slušamo već duže vrijeme, a čini se kako bi model Ultra mogao biti korak u tom smjeru.

Što se nadolazeće verzije Appleovih telefona tiče, modela iPhone 15 čije predstavljanje očekujemo ove godine, kompanija s njima navodno želi napraviti još veću razliku između običnih modela i modela Pro. Trenutačno je najveća razlika u modelima u čipsetu, kamerama i kvaliteti ekrana, a za ovu godinu te bi se razlike trebale još više povećati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close