Gboard

Googleova tipkovnica dobiva vizualno osvježenje

Glavnu promjenu dobiva alatna traka u Gboardu, koja je u potpunosti vizualno osvježena. Korisnici, također, dobivaju dodatne opciju za prilagodbu cijele tipkovnice.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 02. 2023. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najkorištenijih tipkovnica na Android mobitelima, Gboard, dobiva vizualno osvježenje s novim značajkama.

Google već više od mjesec dana radi na obnovi pojedinih dijelova tipkovnice, a sada sve to mogu isprobati beta testeri u aplikaciji (12.6.06.491625702).

Kako prenosi Android Police, glavnu promjenu dobiva alatna traka. U potpunosti je vizualno osvježena te sada omogućuje korisnicima da ju prilagode s više od četiri opcije.

Dobra je vijest i da se gumb za glasovno pretraživanje konačno može ukloniti, što će, vjerujemo, mnogi objeručke prihvatiti, javlja Bug.

Prije promjena, za pristup alatnoj traci bilo je potrebno kliknuti na ikonom tri točke u gornjem desnom kutu tipkovnice. Sada je ta opcija u potpunosti prebačena na drugu stranu te je zamijenjena ikonom u obliku četiri zaobljena kvadrata.

Iako se ta promjena ne čini značajnom, ona zapravo omogućuje korisnicima dodavanje još jednog prečaca iznad same tipkovnice.

Tu je i novi izbornik za privatnost u postavkama Gboarda, koji ne nudi ništa novo, već uglavnom sadrži postavka iz Advanced odjeljka. No, navigacija i kontrola postavka privatnosti ponešto je jednostavnija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close